На Рівненщині на міні підірвалися шестеро військових, двоє з них загинули

Дата: 12 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань вивчає справу про загибель двох військових під час оборонних заходів на Рівненщині. 

Про це пише “Українська правда” з посиланням на коментар ДБР.

Фото: Стас Козлюк, Новинарня

10 липня 2023 року близько 18:30 під час проведення мінування підступів до об’єкта здетонувала одна з мін. Внаслідок цього підірвалися шестеро військових. Двоє з них загинули, четверо перебувають у лікарні.

За попередніми даними, заходи проводилися на безпечній відстані та не становили небезпеки для об’єкта або будь-якого населеного пункту поблизу нього.

Наразі слідчі ДБР вивчають усі обставини інциденту та проводять невідкладні слідчі дії. Попередня кваліфікація правопорушення – порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило загибель кількох осіб.

Раніше ZMINA писала, що 10 липня, у понеділок, у лісі на Житомирщині загинув 23-річний чоловік, підірвавшись на міні. Як зʼясували поліцейські, родина поїхала до лісового масиву поблизу села Рудня-Хочинська збирати чорниці. Перед знаком “В’їзд заборонено” та “Стоп міни!” чоловік висадив свою сім’ю, а сам, піднявши шлагбаум, поїхав далі.

На ґрунтовій дорозі, вже на забороненій території, автівка натрапила на міну. Після цього стався вибух, внаслідок якого 23-річний водій, житель Олевської громади, загинув на місці.

Нагадаємо, що 9 червня, у пʼятницю, на Чернігівщині двоє поліцейських підірвалися на міні. Внаслідок цього один з них загинув, другий – дістав поранення.

Перебуваючи поза службою, Олексій Жовтик разом зі своїм колегою їхав на авто територією прикордоння. Поліцейські наїхали на міну та підірвалися. 39-річний Жовтик загинув на місці, а його колегу ушпиталили з травмами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter