Жителю Рівненщини, який катув односельця, загрожує до 5 років за ґратами

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

38-річному жителю села Кургани Рівненського району, який вчинив самосуд над 40-річним односельцем за нібито викрадений ним мобільний телефон, загрожує до 5 років за ґратами. 

Про це повідомили у поліції Рівненської області.

Фото: ГУ Нацполіції в Рівненській області

“22 травня до поліції надійшло повідомлення і заява від 40-річного жителя села Кургани про завдані тілесні ушкодження односельцем, який прив’язав його до електроопори скотчем”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією поліції, 38-річний місцевий, підозрюючи 40-річного односельця у крадіжці мобільного телефону, прив’язав його скотчем до стовпа, а тоді декілька разів вдарив потерпілого палицею.

38-річному чоловіку повідомили про підозру у катуванні та передали в суд обвинувальний акт. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років тюрми. У поліції уточнили, що підозрюваний раніше неодноразово притягався до адмінвідповідальності, зокрема, за появу нетверезим у громадських місцях.

Нагадаємо, за даними дослідження “Що українці знають та думають про права людини”, яке проводив Фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з Центром прав людини ZMINA у 2020 році, майже 60 % опитаних вважають самосуд неприпустимим у будь-якому разі.

Водночас за чотири роки суттєво зменшилася кількість тих, хто готовий виправдовувати самосуд за певних обставин чи безумовно. Так, якщо у 2016 році про неприпустимість самосуду заявляли 50% опитаних, то згідно з даними 2020 року їх стало на 9% більше – 59%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter