На Рівненщині чоловіка, який ґвалтував падчірку, засудили до довічного ув’язнення

Дата: 12 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Мешканця Рівненської області, який неодноразово ґвалтував свою 10-річну падчірку засудили до довічного позбавлення волі.

Про це повідомляють в Офісі Генерального прокурора.

Прокурор у суді довів, що з січня по травень 2020 року засуджений вчиняв розпусні дії, сексуальне насильство та ґвалтував малолітню доньку своєї співмешканки і фільмував це. Відеозаписи випадково побачила в телефоні чоловіка матір дитини, про що одразу повідомила до поліції“, – йдеться в повідомленні.

Під час розгляду у суді вітчим визнав свою вину лише частково. 

Його засудили за неодноразове вчинення злочинів проти статевої свободи (ч. 2 ст. 156, ч. 6 ст. 153, ч. 6 ст. 152 КК України) у вигляді довічного позбавлення волі. 

Засуджений та його захисник вирок оскаржили. Верховний Суд скарги не задовольнив та залишив засудженому покарання, встановлене судом першої інстанції.

Нагадаємо, що торік Верховна Рада ухвалила закон, яким посилила покарання за сексуальне насильство та сексуальну експлуатацію дитини. Відтоді за придбання або зберігання дитячого порно можна отримати до трьох років в’язниці.

Як свідчить дослідження ЮНІСЕФ, яке фонд проводив серед українських дітей 14–18 років, 11% з них показували своє оголене тіло, а 10,4% дозволяли торкнутися до його голих частин або обмацати себе. 7,8% опитаних займалися сексом за певну плату, а 3,2% погоджувалися сфотографуватись або знятись у фільмі в оголеному вигляді.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter