На Портнова подали до суду за порушення права на приватність

Дата: 21 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

До Печерського суду надійшло два позови проти колишнього народного депутата й ексзаступника глави Адміністрації президента Андрія Портнова.

Про це повідомляє “Судовий репортер”.

Позови щодо захисту права на приватність із зобов’язанням вилучити персональні дані особи та відшкодуванням морального збитку подали 13–14 квітня громадяни Іщенко та Мазур. Наразі в справах визначено, що їх розглядатимуть судді Волкова та Ільєва. Дати засідань поки невідомі.

Як відомо, наприкінці жовтня минулого року Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми “Схеми”, яка досліджує його діяльність. Він оприлюднив повні паспортні дані, домашню адресу водія та номери авто. У відповідь “Схеми” заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. 

Президент “Радіо Свобода” / “Радіо Вільна Європа” Джеймі Флай засудив розголошення персональних даних працівників проєкту та закликав правоохоронців відреагувати на дії Портнова. Попри це 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов’язані із журналістами “Схем”.

Рух “Медіа за усвідомлений вибір” закликав українську владу та правоохоронців притягнути Андрія Портнова до відповідальності за погрози журналістам. Згодом Портнов сказав, що сам “став журналістом і ведучим, офіційно оформив документи і розпочав роботу” на телеканалі “112 Україна”.

Наразі відомо, що слідчі встигли допитати журналіста “Радіо Свобода” Михайла Ткача та водія автомобіля знімальної групи в межах цієї справи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter