На Полтавщині в лікарнях померли троє людей, які дістали поранення внаслідок обстрілу напередодні

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Полтавській області після масованого російського удару 26 серпня в лікарні померли троє цивільних.

Про це повідомив керівник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Наслідки обстрілів окупантами Полтавщини

Так, вранці 26 серпня російські війська вдарили по промисловому об’єкту на Полтавщині, внаслідок цього поранення дістали пʼятеро людей. Пізніше, в обід, уламки БпЛА пошкодили приватний будинок у Лубенському районі, постраждала його мешканка.

Наразі лікарі продовжують боротися за життя ще двох потерпілих.

Згідно з останніми даними ДСНС, внаслідок цього масованого обстрілу загинули семеро людей, а 47 – отримали поранення.

Нагадаємо, що в ніч проти 26 серпня, а потім і вранці російські військові здійснили масований комбінований обстріл України з використанням ракет і ударних дронів типу Shahed. У низці міст пролунали вибухи, є поранені та загиблі.

Наразі Росія посилила дезінформаційні атаки на Україну одночасно з ракетними й дроновими ударами. Серед цих наративів Росія заявляє, що:

  • українська влада начебто вивела майже всі засоби протиповітряної оборони з тилу для підтримки “курської авантюри”, що дозволило РФ безперешкодно уразити всі заплановані цілі;
  • Україна нібито економила засоби ППО, щоб приховати розкрадання коштів, які призначалися для відновлення енергетичної системи, списуючи це на дії російської сторони;
  • відповідальність за масовану атаку нібито лежить на українській владі, яка “спровокувала РФ” наступом на Курщині й зірвала переговори про відмову від ударів по енергетичних об’єктах.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter