На платформі Prometheus зʼявився безоплатний курс про торгівлю людьми

Дата: 31 Липня 2024
A+ A- Підписатися

На освітній платформі Prometheus створили безоплатний онлайн-курс “Торгівля людьми: як захистити себе та близьких”.

Про що повідомила правозахисниця та менеджерка проєктів із протидії торгівлі людьми організації “Карітас України” Наталія Голинська в інтерв’ю Укрінформу.

Фото: Prometheus

Вона зазначила, що за перший місяць курс пройшли вже 20 тисяч людей. Голинська підкреслила, що мета курсу полягає в тому, щоб підвищити обізнаність про торгівлю людьми під час війни та поширити інформацію серед якомога більшої кількості людей, особливо молоді.

Курс, який створили Наталія Голинська, Ірина Бойко та Ігор Тридуб, містить корисні відео, інтерактивні завдання та обговорення на форумі, спрямовані на навчання основ безпечної поведінки під час подорожей, пошуку роботи, знайомств в інтернеті, навчання за кордоном та волонтерства.

Україна є однією з основних країн походження постраждалих від торгівлі людьми в Європі.

“За даними дослідження, проведеного на замовлення Міжнародної організації з міграції (МОМ), з 1991 року від цього злочину постраждало понад 300 000 українців та українок. Водночас, за статистикою, яку МОМ презентувала 1 грудня 2023 року, майже кожна друга людина (59% опитаних) готова прийняти принаймні одну сумнівну пропозицію, що може спричинити потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. А в період війни такі ризики суттєво зростають”, – розповіли розробники. 

Голинська також зазначила, що на основі зворотного звʼязку слухачів команда побачила потребу в проведенні офлайн-заходів для працівників державних структур, таких як ДСНС, поліція, соціальні служби та освітяни.

Розробники курсу планують створити застосунок і симуляційні ігри для молоді та дітей у майбутньому.

Нагадаємо, що в березні цього року на платформі Prometheus запустили курс “Хамелеон”, який навчить уникати полону на окупованих територіях та психологічно підготує до виживання в неволі, якщо таки доведеться там опинитись. Для цього розробник курсу полковник Віталій Апальков пропонує потенційним слухачам застосовувати так звану символічну мімікрію, що є різновидом адаптивної поведінки в екстремальних умовах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter