На півдні Херсонщини у восьми населених пунктах доступне лише російське телебачення – моніторинг

Дата: 19 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

На півдні Херсонської області у восьми населених пунктах доступними є лише сигнали російського телебачення.

Про це свідчать результати моніторингу поширення ТБ-сигналу, який у квітні 2021 року провела Кримська правозахисна група.

Правозахисники здійснювали моніторинг у 21 населеному пункті на півдні Херсонської області, використовуючи портативний телевізор 12V, приставку Т2 й антену зі стандартним посиленням сигналу (“Хвиля-2”).

Телебачення сканували за всіма напрямками антени. Але у восьми населених пунктах сигнал українського телебачення зловити не вдалося, лише російське.

Зокрема, у таких населених пунктах, як Новомиколаївка, Іванівка, Строганівка, Павлівка, Григорівка, Олександрівка, Хорли та Роздольне, монітори засканували від 10 до 20 російських телеканалів.

У населеному пункті Громівка зовсім не вдалося засканувати жодного телеканалу телебачення: сигнал був відсутній у всіх напрямках антени.

В інших населених пунктах є сигнали українських телеканалів і не зафіксовано сигналу російського телебачення.

У КПГ нагадали, що моніторинг поширення FM-радіосигналу на півдні Херсонської області в лютому цього року засвідчив, що в 19 населених пунктах є проблеми з блокуванням українського FM-радіосигналу російськими станціями.

Зокрема, російське радіо можна почути в населених пунктах: Щасливцеве, Генічеська Гірка, Генічеськ, Чонгар, Миколаївка, Новоолексіївка, Маячка, Новотроїцьке, Громівка, Новомиколаївка, Строганівка, Григорівка, Чаплинка, Мирне, Каланчак, Олександрівка, Хорли, Роздольне, Скадовськ. 

Також блокування українських частот монітори зафіксували на підконтрольній території України поряд з КПВВ “Чаплинка” й “Чонгар”.

Як відомо, 2 квітня віцепрем’єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що через згортання аналогового сигналу без українського ефірного мовлення залишилися 30–40% населення прикордонних з РФ регіонів та територій, прилеглих до зони конфлікту на Сході України.

1 квітня 2021 року відновлено трансляцію чотирьох телеканалів Суспільного мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією, зокрема в Сумській, Харківській і Чернігівській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter