На окупованих територіях росіяни забороняють оплачувати комунальні послуги, інтернет та звʼязок без російського паспорта

Дата: 25 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях України російські військові посилюють тиск на мирних жителів з вимогою отримання паспортів РФ. Зокрема, вони ввели правило, що оплата комунальних послуг, інтернету та мобільного телефону неможлива без російського громадянства.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Фото: РБК-Україна

“З метою посилення тиску на місцеве населення в даному регіоні відмічається збільшення чисельності військовослужбовців, які поводяться дуже агресивно та жорстко відносяться до порушення комендантської години місцевим населенням”, – йдеться у зведенні.

Крім того, за інформацією Генштабу, в одному з тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області планується проведення “виборів” у змішаному форматі – показове голосування на дільницях та обхід квартир і будинків.

“Обхід будинків передбачається розпочати завчасно. Починаючи з 30 серпня цього року, представники окупаційної влади почнуть обхід квартир для збору голосів. Крім того, в цьому регіоні з’являються особи, яких привозять із території РФ та розселяють в покинутих будинках місцевих жителів. Даний факт пов’язаний із підготовкою фальсифікації голосування та створення потрібної картинки для російських медіа”, – повідомили у ЗСУ.

Раніше ZMINA писала, що на тимчасово окупованих територіях України породіллям відмовляють в оформленні виплат на дитину, якщо в них немає паспорта РФ. У деяких випадках породіль навіть вивозять на пологи до регіонів РФ, де також відмовляють у подальшій підтримці в разі відсутності “червоного” паспорта. 

Нагадаємо, що на окупованій частині Запорізької області загарбники обмежують право людей на отримання медичної допомоги, наприклад, видаючи ліки лише за російським паспортом. 

Обмеження, за даними українських посадовців, стосуються навіть життєво необхідних препаратів, як-от інсулін та гормон щитоподібної залози.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter