На окупованих Росією територіях не вистачає медиків і зберігається дефіцит ліків – Центр національного спротиву

Дата: 17 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованих Росією територіях не вистачає понад три тисячі медиків і зберігається дефіцит ліків, оскільки росіяни повністю переорієнтували місцеву медичну систему задля обслуговування окупаційних військ.

Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС).

Джерело: pixabay.com

Для цивільних, аби отримати кваліфіковану медичну допомогу, ворог вимагає оформлення всіх російських документів, уточнили в повідомленні.

Такі дії окупаційних військ та російських “адміністрацій” вимагають від українського підпілля організації паралельної системи надання медичної допомоги вдома чи у пристосованих для цього приміщеннях медичних пунктів установ”, – заявили у ЦНС.

У Центрі також закликали українців, які живуть на окупованих територіях, формувати запас медикаментів першої необхідності та освоювати базові правила надання первинної домедичної допомоги.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що, за даними ЦНС, загальна кількість мігрантів з Центральної Азії на тимчасово окупованих територіях України вже перевищила 100 тисяч людей.

Більшість з них працює на будівництві, але надалі окупанти планують їх мобілізувати до російської армії в обмін на отримання громадянства РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter