На Луганщині окупанти заборонили місцевим жителям спілкуватися з рідними на підконтрольній Україні території

Дата: 03 Травня 2022
A+ A- Підписатися

На окупованих територіях Луганщини “народна міліція” конфісковує мобільні телефони та інші гаджети й позбавляє людей можливості стежити за новинами та спілкуватися з рідними.

Відповідний наказ видала окупаційна “влада” терористичного угруповання “ЛНР”.

Джерело: АР

Згідно з ним, у місцевих жителів перевірятимуть телефони, планшети та інші гаджети на наявність “неугодних” соцмереж, діалогів з родичами, що мешкають поза межами окупованої території.

Також “наказом” дозволено конфісковувати особисті речі людей на 30 днів.

“Вони (Окупанти. – Ред.) хочуть обмежити свободу слова. Тобто ізолювати населення від можливості обирати ті канали інформації, за якими люди хочуть слідкувати, аналізувати та перебувати в курсі подій”, – написав Гайдай.

Водночас “влада” окупантів категорично заборонила спілкування місцевих жителів з особами та органами, які перебувають на підконтрольній Україні території.

“Стосується це і спілкування з рідними, які мають точку зору, що відрізняється від думки керівництва “лнр” та росії”, – переконаний Гайдай.

За його інформацією, після всіх цих “заборон” і “правил” люди почали видалятись із соціальних мереж та “чистити” телефони.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що водія обстріляного в Попасній евакуаційного автобуса російські окупанти взяли в полон та використали в цілях пропаганди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter