На окупованій Херсонщині жителя Генічеського району засудили за начебто участь у батальйоні імені Номана Челебіджихана

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційний суд засудив жителя Генічеського району за начебто участь у діяльності “терористичної організації” – йдеться про так званий батальйон імені Номана Челебіджихана.

Про це повідомив Кримськотатарський ресурсний центр з посиланням на районний “суд” Генічеська.

Фото з відкритих джерел

Окупанти визнали чоловіка причетним до діяльності “Кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана”, визнаним у РФ терористичною організацією з 2016 року.

Жителя Херсонщини засудили до трьох із половиною років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму.

Нагадаємо, батальйон імені Номана Челебіджихана – це добровольче кримськотатарське збройне формування, яке з’явилося  на початку 2016 року під час блокади на адміністративному кордоні з окупованим Кримом.

Батальйон названий на честь Номана Челебіджихана — кримськотатарського політика і громадського діяча, першого голови уряду Кримської Народної Республіки, організатора I Курултаю кримськотатарського народу, першого муфтія мусульман Криму, Литви, Польщі, Білорусі.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські силовики затримали мешканця тимчасово окупованої Херсонщини за підозрою в участі у “кримськотатарському батальйоні”.

Російські силовики порушили проти чоловіка кримінальну справу за статтею 208 КК Росії (“участь у збройному формуванні, не передбаченому федеральним законом, з метою, що суперечить інтересам Росії”).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter