На окупованій Херсонщині росіяни вбили подружжя нібито за відмову брати російський паспорт

Дата: 18 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій частині Херсонської області російські військові викрали та вбили подружжя Анастасію та Валерія Саксаганських. 

Про це розповіли в Центрі журналістських розслідувань. 

Фото: фейсбук-сторінка колеги убитої Анастасії Антоніни Пшеничної

Трагедія трапилась у ніч на 16 вересня в селі Малі Копані Голопристанської громади Скадовського району.

Ймовірною причиною вбивства, про яку кажуть, наприклад, рідні Саксаганських, була відмова Анастасії та Валерія брати російські паспорти та в будь-який спосіб співпрацювати з окупаційною владою. 

Інформацію про викрадення подружжя журналістам підтвердили джерела в Голопристанській міській раді. За їхніми словами, сиротою лишилася маленька донька Маргарита, яка спала в будинку, коли туди вдерлися росіяни. Разом з Анастасією та Валерієм окупанти викрали їхній джип. 

“Нещодавно в окупантів відбулася чергова ротація, і до Голопристанської громади заїхали дуже жорстокі російські військові. Вони тероризують людей, тож усі, хто тільки може, намагаються навіть не виходити на вулицю. Тож дуже важко достеменно дізнатися про те, що ж сталося з подружжям Саксаганських”, – розповідають джерела ЦЖР.

Тіло Анастасії знайшли біля траси в районі села Раденськ Олешківської громади наступного дня після викрадення, а тіло Валерія – у лісопосадці. Жінку росіяни розстріляли, а щодо причин смерті чоловіка поки достеменної інформації немає. 

Нагадаємо, що колаборанти на окупованій Херсонщині погрожують депортацією тим, хто не бере російський паспорт. Також тим, хто не має російського громадянства, перестали видавати інсулін. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter