На окупованій Херсонщині росіяни потрощили пам’ятники на могилах українських військових

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На території тимчасово окупованої Херсонщини російські загарбники пошкодили прапори та пам’ятники на місцях поховання українських військових. 

Про це розповіли в поліції Херсонської області. 

Пам’ятник до початку повномасштабного російського вторгнення. Фото: nsirogozy.city

Інцидент трапився в селищі міського типу Нижні Сірогози.

Правоохоронці не зазначають, коли саме росіяни потрощили пам’ятники, бо в мережі легко можна знайти повідомлення про руйнування меморіалу атовцям у населеному пункті, датовані ще вереснем минулого року. 

Пам’ятник відкрили 16 жовтня 2018 року за ініціативи членів організації “Учасники антитерористичної операції Нижньосірогозького району”. Витратили на це понад 176 тисяч гривень. 

Місцеві повідомляли, що росіяни розбили молотами граніт і вивезли на один зі смітників поряд із селищем.

Поліція на Херсонщині у звіті за роботу за минулу добу зазначила, що відкрила щонайменше 16 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російських військових у регіоні. Серед них, судячи з повідомлення, є провадження й за фактом руйнування пам’ятника. 

Нагадаємо, що новини про руйнування росіянами пам’ятників українським військовим на тимчасово захоплених територіях надходять не вперше. Так, ще торік замість меморіалу пам’яті загиблим українським захисникам у Маріуполі росіяни почали монтувати пам’ятник канонізованому РПЦ Олександру Невському на коні.

Зруйнували в місті й пам’ятник жертвам Голодомору. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter