На окупованій Херсонщині росіяни могли закатувати до смерті священника

Дата: 15 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У селищі Каланчак на окупованій частині Херсонської області російські військові могли закатувати до смерті місцевого священника. 

Про це розповів експерт Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов.

Центр селища Каланчак. Фото: mycity.kherson.ua

Про випадок Данилову розповіли місцеві мешканці. За їхніми словами, священника Степана Подольчака кілька днів тому затримали, а нині привезли тіло до моргу.

“Забрали у вівторок і зараз будуть стверджувати, що він помер від серцевого нападу. Сумнівів, що росіяни вбили його в катівні, немає”, – говорить Данилов.  

Місцеві згадують Подольчака як “дуже чуйну і добру людину, яка користувалася повагою і підтримкою”. Даних щодо причин затримання чоловіка росіянами немає. 

Оперативно перевірити інформацію з окупованих територій не видається можливим, втім, з відкритих джерел можна підтвердити, що Подольчак дійсно був настоятелем храму ПЦУ в окупованому Каланчаку.

Данилов раніше вже повідомляв новини з окупованих частин Херсонщини, наприклад, щодо тиску на фермерів.

Нагадаємо, що російське повномасштабне вторгнення в Україну значно погіршило становище церков та інших релігійних громад, а на окупованих територіях України майже всі релігійні спільноти стикнулися з репресіями, частину з яких російська влада використовувала роками до цього у Росії. 

Детальніше про це можете почитати за посиланням.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter