На окупованій Херсонщині італійський журналіст підірвався на міні — Стратком

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Італійський кореспондент Маттіа Сорбі, який намагався потрапити до окупованого Херсона, підірвався на міні та отримав поранення.

Таку інформацію оприлюднили російські медіа, пише Центр стратегічних комунікацій.

Маттіа Сорбі (архівне фото). Джерело: mowmag.com

“Пропагандисти рф розповсюджують інформацію про нещасний випадок з італійським журналістом Маттіа Сорбі, що стався в Херсонській області. Знімальна група намагалася потрапити в окупований Херсон, але авто підірвалося на міні: водій загинув, а італійський журналіст отримав поранення”, — ідеться в повідомленні. 

У Страткомі нагадали, що Сорбі зник 31 серпня. Спочатку він поїхав до Миколаєва, а звідти вирушив у бік Херсона через села “червоної зони”, де тривають бої. 

За інформацією Страткому, росіяни звинуватили українські спецслужби в провокації з журналістом. Нібито невідомі люди у формі супроводили його до кордону і не повідомили, що дорога замінована, аби той підірвався і в його загибелі можна було публічно звинуватити російську армію.

Жодних військовослужбовців з кореспондентом не було, а найнятий фіксер відмовився їхати з італійцем, наголосили в Страткомі.

“Можемо припустити, що Сорбі мав попередні домовленості з російськими військовими, які окупували Херсон”, — додали тут.

Нагадаємо, що Сорбі, який приїхав до України висвітлювати російську агресію, перестав виходити на зв’язок 31 серпня.

7 серпня Інститут масової інформації повідомив із посиланням на власні джерела, що журналіст знайшовся в окупованому Херсоні.

Відомо, що 2014 року Сорбі працював кореспондентом російського військового пропагандистського телеканалу “Звезда”, який поширює дезінформацію проти України. Зокрема, вів репортажі з Донецького аеропорту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter