На окупованій Донеччині запровадили військову цензуру та заборонили мітинги

Дата: 24 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На окупованій Росією території Донеччині запровадили низку заборон, серед яких військова цензура, заборона на зібрання та мітинги, комендантська година й заборона виїзду без дозволу місцевим “бюджетникам” і “чиновникам” всюди, крім РФ.

Про це йдеться в “указі” ватажка терористичної організації “ДНР” Дениса Пушиліна від 23 вересня 2023 року.

Денис Пушилін. Джерело: росЗМІ

Військова цензура запроваджена на поштові відправлення та повідомлення, що передаються за допомогою телекомунікаційних систем, контролю підлягають також телефонні переговори.

Також на окупованій Донеччині введено заборону на проведення зборів, мітингів і демонстрацій, походів і пікетувань, а також інших масових заходів.

Водночас заборонені страйки та інші способи зупинення або припинення діяльності організацій.

Крім того, запроваджено комендантську годину з понеділка до п’ятниці з 23:00 до 04:00 години.

Так званим “чиновникам” і “бюджетникам” заборонили виїзд без дозволу будь-куди, крім Росії.

Нагадаємо, що на окупованих територіях України 31 серпня росіяни розпочали так зване “дострокове голосування” на псевдовиборах до “законодательного собрания” РФ. Після нього відбулося “підготовче” голосування, а потім, 10 вересня, – “єдиний день голосування”.

Для участі в псевдовиборах окупанти залучили понад 9 тисяч кандидатів, з них 62% – громадяни Росії, які ніколи не проживали на захоплених територіях.

У відповідь на це в Раді Європи висловили непохитну підтримку суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, назвавши ці “вибори” фіктивними. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter