На Одещині до 15 років увʼязнення засудили стрілка “ДНР” з позивним Ланжерон

Дата: 22 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Одеській області до 15 років за ґратами з конфіскацією майна засудили стрільця так званої “ДНР” з позивним Ланжерон, який наприкінці травня 2014 року виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Прокурор у суді довів, що засуджений проходив службу в підрозділах “Руська православна армія”, “Республіканська гвардія Міністерства оборони “ДНР” та в складі окремої розвідувальної роти “Тайфун” на посаді стрільця.

“На посадах стрільця та командира окремих підрозділів чоловік брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України в населених пунктах Слов’янськ, Дебальцеве, Логвинове, Піски та у захопленні інших населених пунктів і об’єктів на Донеччині“, – йдеться в повідомленні.

Фото: Офіс Генерального прокурора

Відтак у порядку спеціального судового розгляду місцевого жителя засуджено за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України). Йому призначили покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що мешканця Луганської області, який добровільно вступив до лав народної міліції “ЛНР” та воював на боці окупантів, засудили до восьми років позбавлення волі. Засуджений здійснював маневри в бойовій ситуації на місцевості, займався спостереженням та обміном інформацією, яка використовувалася представниками “ЛНР” для координації та ведення бойових дій проти українських військових.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter