Бойовика так званої “ЛНР” відправили на вісім років до в’язниці

Дата: 02 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Мешканця Луганської області, який добровільно вступив до лав народної міліції “ЛНР” та воював на боці окупантів засудили до восьми років позбавлення волі. 

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генпрокурора.

“Прокурор у суді довів, що в жовтні 2021 року житель м. Суходольськ Луганської області вступив до так званої народної міліції “ЛНР”. Чоловік став механіком-водієм “3 мотострілецького батальйону 8 мотострілецької роти 2 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу”, – йдеться в повідомленні.

Засуджений здійснював маневри в бойовій ситуації на місцевості, займався спостереженням та обміном інформацією, яка використовувалась представниками “ЛНР” для координації і ведення бойових дій проти українських військових.

1 червня в Сєвєродонецьку чоловік потрапив у полон до військовослужбовців ЗСУ.

Суд визнав бойовика так званої “ЛНР” винним у зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі в діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України), його засудили до восьми років позбавлення волі.

Нагадаємо, на початку вересня в селищі Чкалівське на деокупованій території Харківщини правоохоронці виявили зв’язківця угруповання “ЛНР”, якого переховував місцевий житель. Тепер обом загрожує позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter