На окупованій території Запорізької області росіяни не видають інсулін хворим на цукровий діабет, які не мають паспорта РФ

Дата: 04 Червня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області росіяни відмовляються видавати інсулін хворим на цукровий діабет, якщо у них немає паспорта РФ.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

“На тимчасово окупованих територіях Запорізької області хворі на цукровий діабет не можуть отримати інсулін, якщо в них немає російських паспортів. Інсулін не видають навіть тим громадянам України, які беруть його для своїх дітей”, – йдеться у повідомленні.

У такий спосіб загарбники намагаються примусити мешканців окупованих територій отримувати паспорти РФ, зазначили у ЦНС.

Крім того, видання “РІА-Мелітополь” повідомило, що лікар швидкої допомоги у Мелітополі відмовив у госпіталізації дитині, бо в неї не було громадянства Росії.

У дитини була підозра на перелом гомілки та струс мозку, тому їй викликали швидку.

“Перше запитання лікаря: „Дитина – громадянин якої країни?“ Ба більше, лікар перед тим, як почати огляд, став допитувати дитину. Спочатку запитав, де її батьки працюють, що в сім’ї говорять щодо наступу ЗСУ… У лікарню дитину не взяли, обурюються батьки”, – йдеться у публікації.

Журналісти додали, що явище відмови в госпіталізації “через відсутність рашистського аусвайса” в Мелітополі перестає бути винятком, а переходить у систему.

Нагадаємо, росіяни посилюють тиск на мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області та примушують ставати в черги по паспорти РФ. Для цього вони відкривають більше відділків так званої “міграційної служби”, організовують мобільні пункти видавання паспортів у приміщеннях сільських адміністрацій, а також ходять домівками місцевих мешканців та погрозами змушують отримувати російські документи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter