На Миколаївщині знищеними або пошкодженими через російське вторгнення лишилися понад 11 тисяч житлових об’єктів

Дата: 01 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну на Миколаївщині 11 670 об’єктів житлового фонду лишилися пошкодженими або повністю зруйнованими. 

Про це в Медіацентрі Україна розповів очільник тамтешньої ОВА Віталій Кім.

Руйнування в Миколаєві. Скриншот відео

Відбудовувати деякі об’єкти допомагають іноземні донори. Так, Данія та Казахстан за власні кошти взялися відбудувати деякі великі об’єкти. 

“Їхні інженерно-технічні робітники були на місцях, і готуємося до старту відновлення великих об’єктів”, – каже посадовець. 

Данія нещодавно підписала меморандум про відбудову Миколаївщини, згідно з яким будуватимуть не лише житлові об’єкти, а й промислові, щоб стимулювати працевлаштування місцевих. У Миколаєві планують відкрити Надзвичайне консульство Данії. 

Посадовці на Миколаївщині казали, що до відбудови регіону також доєднаються Франція, Німеччина та Молдова. 

Попри російські обстріли на Миколаївщині спостерігають збільшення населення, зокрема в обласному центрі. 

“До війни було приблизно 460 тисяч людей. Після 24 лютого 2022 року залишилося близько 200 тисяч. На зараз у місті більш як 400 тисяч людей, з них приблизно 30 тисяч – з Херсона. Місто зараз живе. Не зупинили людей абсолютно, тільки люті додали, обстріли 27 квітня. Люди живуть, повертаються, відновлюють своє житло, намагаються відновити повноцінне життя”, – розповідає Кім про Миколаїв. 

Нагадаємо, що нещодавно лише за одну ніч російські військові пошкодили своїми обстрілами в Миколаєві понад сотню об’єктів. 

Загалом понад мільйон українців внаслідок російського вторгнення лишилися без даху над головою через війну. Деякі міста внаслідок російського вторгнення припинили своє існування. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter