На Миколаївщині для російських військових, які хочуть здатися, організують “зелений коридор”

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині для російських солдатів, які стоять на межі області та не хочуть наступати, вирішили організувати “зелений коридор”. Але пропозиція актуальна лише для тих, хто не стріляв по мирному населенню.

Про це у відеозверненні заявив Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Фото з відкритих джерел

Хотів би звернутися до російських окупантів. Шанс даємо у будь-якому випадку. Знаємо – стоять вони там на кордоні Херсона та Миколаївської області, розмовляють із нашими. У чому проблема у росіян? Вони нападати не хочуть, але й назад повернутися не можуть, бо їм сказали з того боку – з Херсона, – що їх розстрілюватимуть під час відступу. І ось вони по селах, поряд із селами стоять – і ні туди, ні сюди. Я звертатимуся зараз нагору і погоджу таку річ як “зелений коридор для росіян. Думаю, у мене вийде. Завтра дам координати та інструкції, що робити, якщо хочете жити“, – зазначив очільник Миколаївської обласної військової адміністрації.

За його словами, він організовуватиме “гарячу лінію” – “куди подзвонити, як прийти, щоб залишитися живим і не їхати туди не сідати до в’язниці“.

Кім пояснив, що це стосується лише тих росіян, які ще не стріляли по мирному населенню.

Він наголосив, що “зелений коридор” не поширюється на артилеристів та ракетників.

Після Маріуполя у вас, хлопці, варіантів немає. Вам або втекти, або в землю“, – підсумував Кім.

Нагадаємо, нещодавно перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін повідомив, що російські військовополонені працюватимуть на відновлення української економіки.

Він зазначив, що Україна використовуватиме всі можливості, які дають Женевські конвенції щодо військовополонених. економіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter