На Миколаївщині чоловік підірвався на міні у воді

Дата: 03 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На Миколаївщині в селі Чорноморка Очаківської громади на міні у воді підірвався 36-річний місцевий житель: чоловік купався в морі попри заборону, внаслідок вибуху він загинув.

Про це 3 вересня повідомила пресслужба Сил оборони Півдня України.

Джерело: телеграм-канал Сил оборони Півдня України

“Чоловік пішов купатися до моря, ігноруючи попереджувальні знаки про встановлення мінних загороджень. Під час знаходження людини у воді стався вибух. Чоловік загинув”, — йдеться в повідомленні.

Військові вкотре наголосили на неприпустимості перебування на узбережжі, а особливо у воді, зокрема на ділянках обмеженого доступу.

“Пам’ятаємо, що чорноморське узбережжя сьогодні — це зона оборони і зона небезпеки! Не ігноруйте обмеження воєнного стану, які опікуються вашою безпекою!” — закликали вони.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 29 серпня на Херсонщині троє чоловіків підірвалися на російських мінах. Чоловіки зазнали травм і поранень, несумісних з життям.

Також наприкінці серпня на Чернігівщині легковий автомобіль у прикордонній громаді наїхав на міну, внаслідок цього водій та пасажирка загинули, ще двоє малолітніх дітей зазнали поранень. 

Загалом, станом на серпень 2023 року близько 30% території України потребують розмінування. За інформацією видання The Washington Post, на те, щоб розмінувати таку площу, можуть піти сотні років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter