Унаслідок збройної агресії РФ з кінця лютого в Україні загинули 382 дитини

Дата: 04 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Від початку повномасштабного вторгнення російські війська вбили в Україні вже 382 дитини, ще понад 740 отримали поранення.
 
Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.
 
Наслідки обстрілів Харківщини. Архівне фото. Автор: Сергій Кочмарський

“Станом на ранок 4 вересня 2022 року щонайменше 1122 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 382 дитини загинули та понад 740 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, 3 вересня внаслідок ворожого обстрілу міста Зеленодольськ Дніпропетровської області загинув дев’ятирічний хлопчик.

Того ж дня російські військові здійснили артилерійський удар з реактивних систем залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів по селу Висунськ Миколаївської області, унаслідок чого загинув восьмирічний хлопчик, ще троє дітей віком 9, 7 та 11 років отримали поранення.

Найбільше дітей постраждали в Донецькій області – 388. Ще 204 дитини постраждали на Харківщині, 116 – на Київщині, 71 – на Миколаївщині, 68 – на Чернігівщині, 61 – на Луганщині, 55 – на Херсонщині та 46 – у Запорізькій області.

Правоохоронці нагадують, що цифри не є остаточними, адже триває робота зі встановлення жертв у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях. 

Через бомбардування та обстріли збройними силами Російської Федерації пошкоджені 2 328 закладів освіти, 289 з них зруйновані повністю.

Нагадаємо, що станом на початок серпня прокуратура відкрила майже півтори тисячі справ щодо злочинів проти дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter