На марші за права жінок у столиці Молдови скандували “Слава Україні” поряд з посольством РФ

Дата: 08 Березня 2023
A+ A- Підписатися

8 березня, у середу, у Кишиневі відбувся марш, присвячений правам жінок та солідарності з Україною. 

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Moldova Daily. 

Фото: TV8

“Цього року тема феміністичного маршу присвячена солідарності з Україною та жінками, які опинилися між миром і війною, і тій важливій ролі, яку вони відіграють. Жінки несуть тягар відновлення миру в спільнотах, навіть якщо вони виключені з офіційних процесів миробудівництва”, – зазначили організатори.

Марш у столиці Молдови стартував о 12:00 за місцевим часом. 

Учасники та учасниці феміністського маршу скандували “Слава Україні”, коли проходили повз посольство Росії. 

Відео: Moldova Daily

Раніше ZMINA писала, що в Україні цьогоріч, як і минулого року, не було масових заходів до 8 березня. Однак феміністична ініціатива “Марш Жінок” запустила медіакампанію “Незламні жінки України”. Це серія інтерв’ю й постерів з жінками з різних сфер. Слоган проєкту – “Кожна робить усе, що в її силах. Там, де вона є”.

Кампанія розпочалася на вулицях Києва, на рекламних площинах, вагонах столичного метрополітену та в соцмережах “Маршу Жінок”. Вона стартувала з перших чисел березня й триватиме до кінця місяця. 

Нагадаємо, що в лютому група народних депутатів запропонувала скасувати святковий день 8 березня і замість цього відзначати День української жінки 25 лютого. Крім того, пропонували скасувати 1 та 9 травня, щоб “покінчити з нав’язаними традиціями минулої спадщини” й “усунути спадщину колоніального минулого в культурному житті й побуті”. 

Однак опитування щодо того, чи залишати 8 березня вихідним, стало наймасовішим у “Дії”. У ньому взяли участь понад 2,1 мільйона українців. Більшість користувачів проголосувала за те, щоб залишити цей день вихідним. 

Читайте також: Ми навіть не на середині шляху: про привітання з 8 березня і реальний стан речей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter