На Мальті в справі про вбивство журналістки арештували власника дубайської компанії

Дата: 20 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Уранці 20 листопада мальтійська поліція заарештувала відомого бізнесмена в межах розслідування вбивства журналістки-розслідувачки Дафни Каруани Галіції.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на The Times of Malta.

Йоргена Фенека, власника компанії 17 Black, затримали озброєні офіцери на його яхті біля узбережжя Мальти. Поліція змусила яхту повернутися до порту за годину після того, як та залишила берег.

Напередодні прем’єр-міністр Мальти погодився запропонувати помилування підозрюваному посередникові в резонансній справі вбивства у 2017 році, якщо той надасть ґрунтовні докази особи замовника.

Затриманий Йорген Фенек є відомим бізнесменом. Він генеральний директор Tumas Group і керує оператором електростанцій Electrogas.

Фенек також є власником дубайської компанії 17 Black, яку журналістка Галісія пов’язувала з мальтійськими політиками.

Вважається, що посередник зв’язав бізнесмена з виконавцями вбивства та тими, хто допомагав придбати бомбу, використану для підриву авто журналістки.

Нагадаємо, 16 жовтня на Мальті внаслідок вибуху автомобіля загинула журналістка Дафна Каруана Галісія, яка розслідувала корупційні злочини в межах проєкту Panama Papers та звинувачувала в корупції мальтійського прем’єр-міністра.

Журналістка розслідувала можливу причетність мальтійських партій до лівійсько-італійської афери з контрабанди дизпалива.

Син журналістки Метью Галіція звинуватив у її смерті “мафіозну державу”.

Троє синів Дафни Каруани Галіції вимагають відставки прем’єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

У грудні 2017 року прокуратура Мальти висунула звинувачення трьом особам, яких підозрюють у вбивстві журналістки Дафни Каруани Галісії.

Брати Альфред та Джордж Діджіоргіо, а також Вінс Мускат не визнавали себе винними у вбивстві журналістки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter