На Львівщині запрацювала перша в Україні “Школа Безпеки” для дітей

Дата: 06 Травня 2023
A+ A- Підписатися

5 травня у Самбірському районі на Львівщині відкрили першу в Україні “Школу Безпеки” для дітей від Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Джерело: ДСНС

Школярів навчатимуть правилам мінної та пожежної безпеки, а також – безпечної поведінки загалом.

Ми впевнені, що “Школа Безпеки” стане місцем, де діти матимуть змогу навчатись важливим навичкам та правилам пожежної, мінної безпеки та захистити своє життя та здоров’я“, – зазначають рятувальники.

“Школа безпеки” розділена на кілька зон. Одна з кімнат школи – це навчальний клас, де діти вивчатимуть правила мінної безпеки, а також зможуть практично застосувати різні безпекові вміння. 

Друга зона – це кухня, де хлопців та дівчат навчатимуть правилам безпеки поводження з електроприладами та іншим кухонним обладнанням. 

Третя кімната – це ігрова, де дітям пропонуватимуть ігри, які пропагують правила безпечної поведінки.

Остання  – це кімната відпочинку (спальня), в якій є змога відпрацювати дії при виникненні пожежі.

Часто пожежі виникають саме у цій кімнаті і діти мають можливість практично відпрацювати дії при виникненні пожежі. Так сталось і сьогодні під час проведення уроку з дітками 3-го класу у спальній кімнаті виникла пожежа, кімната за лічені хвилини наповнилась димом і діти не гаючи часу вийшли з кімнати на вулицю та зателефонували до Служби порятунку “101”, де чітко повідомили інформацію про те де виникла пожежа“, – розповідають у ДСНС.

Нагадаємо, на початку березня в Україні з’явилася перша безпекова дитяча гра для гаджетів “Рятівничок”, де діти віком від 6 до 12 років зможуть вивчити правила поводження у побуті та питання пожежної безпеки. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в листопаді минулого року в Україні створили чат-бот “Воби2”, який у формі гри навчає дітей і підлітків протистояти небезпекам воєнного часу. Чат-бот має три тематичні рівні, у кожному з яких від 20 до 30 запитань з варіантами відповідей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter