“Рятівничок”: в Україні створять першу гру для гаджетів, яка навчатиме дітей пожежній безпеці

Дата: 10 Березня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні з’явиться перша безпекова дитяча гра для гаджетів “Рятівничок”, де діти віком від 6 до 12 років зможуть вивчити правила поводження у побуті та питання пожежної безпеки. 

Про це повідомляє ДСНС України. 

Фото: ГУ ДСНС України у Рівненській області

На початку гри учасники мають створити власного персонажа, обравши йому ім’я, стать та колір форми. Пізніше колір форми можна буде змінити. 

У всіх гравців є власний автомобіль, а успішне завершення обов’язкових завдань надає доступ до унікального коду, який відкриває можливість екскурсії в реальні пожежні частини.

Фото: ГУ ДСНС України у Рівненській області

Освітня механіка гри полягає у перегляді відеоматеріалів з основними правилами пожежної безпеки. Так, гра складатиметься з 40 безпекових рівнів, які розподілятимуться за складністю. Для усіх учасників буде доступною рейтингова таблиця, яка дозволятиме змагатися у швидкості та успішності проходження гри. 

Фото: ГУ ДСНС України у Рівненській області

“Кожен гравець є рятівником-новобранцем, який став у ряди ДСНС. А ознайомитись з усім йому допомагає робот зі штучним інтелектом С.А.Н.Д.Е.Р.С. – системи автоматичного навчання дітей елементам рятувальної справи”, – зазначають у ДСНС. 

Також розробники додають, що така гра допоможе дітям швидше вивчити правила безпечної життєдіяльності та адаптуватися до реальних умов сьогодення. 

Нагадаємо, що в листопаді минулого року в Україні створили чат-бот “Воби2”, який у формі гри навчає дітей і підлітків протистояти небезпекам воєнного часу. Чат-бот має три тематичні рівні, у кожному з яких від 20 до 30 запитань з варіантами відповідей. 

“Воби2” навчає дітей, як діяти під час повітряної тривоги, комендантської години, перебування поряд з місцем вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів, руйнування будинку та потрапляння під завали, проживання на тимчасово окупованих територіях, перебування в заручниках або полоні тощо. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter