На Львівщині відкрили шпиталь для людей з маломобільних груп населення

Дата: 13 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Поблизу Дрогобича на Львівщині благодійний фонд “Карітас” Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ збудував триповерховий медичний заклад для людей з маломобільних груп населення, які врятувалися від війни й тепер потребують цілодобової опіки та лікарської допомоги. Здебільшого мешканцями цього шпиталю є люди з інвалідністю та літні люди із супутніми хворобами.

Про це повідомив 5 канал.

Фото: 5 канал

Значна частина переселенців, що отримує допомогу в шпиталі св. Івана Павла ІІ, залишилася без домівок: їх зруйнували російські ракети. Інші ж люди виїхали з тимчасово окупованих територій.

Лікар реабілітаційного центру Віктор Буляк розповів, що в шпиталі медичну допомогу отримують люди із захворюваннями серцево-судинної системи, опорно-рухового апарату, нирок, печінки та неврологічними захворюваннями.

Ліки, харчування та все необхідне пацієнтам надають безплатно, за кошти міжнародної благодійної організації.

“Це шпиталь для найбільш потребуючих людей. Через війну вони перестали вживати ліки, не мали доступу до лікарів, обстежень. Плюс війна, виснаження. І ми зрозуміли, що замало їм дати нічліг та житло, треба ще якусь медичну опіку мінімальну”, – зазначив керівник шпиталю отець Ігор Козанкевич.

Допомагають у шпиталі й переселенцям, які страждають на залежності. Згодом, після закінчення війни, благодійники планують створити тут ще й реабілітаційний центр для військових. 

Нагадаємо, що під час надзвичайного стану особливо гостро постає питання забезпечення прав людини для осіб з інвалідністю, які проживають в інтернатних установах та інших місцях несвободи. Наразі експерти наголошують на важливості реформування інтернатної системи та пошуку якісної альтернативи, яка відповідала б нормам Європейського Союзу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter