На Львівщині в реабілітаційному полоні тримали майже два десятки людей

Дата: 20 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

На Львівщині правоохоронці викрили й припинили роботу “реабілітаційного центру”, де незаконно утримували майже два десятки людей.

Про це повідомили в поліції Львівщини.

Центр, у якому нібито мали лікувати людей від алкогольної та наркотичної залежності, організував в одному із сіл Жовківського району 40-річний львів’янин. Разом зі своєю 43-річною спільницею він утримував проти волі 17 осіб віком від 19 до 40 років. “Пацієнтами” закладу стали як місцеві жителі, так і мешканці Києва, Тернополя та Харкова. Родичі утримуваних платили організаторам центру по 10 тис. гривень на місяць за нібито лікування.

“Самостійно залишити центр люди не могли, оскільки перебували під постійним наглядом персоналу. Дзвінки та розмови по телефону також контролювалися”, – розповів очільник поліції Львівщини полковник Василь Віконський.

Наразі правоохоронці провели обшук у закладі та вилучили документацію на осіб, які проходили “реабілітацію”, гроші, комп’ютерну техніку, а також інші речові докази протиправної діяльності. Також поліцейські виявили, що керівники закладу не мали жодних дозвільних документів на ведення такої діяльності й узагалі не мають стосунку до медичної сфери.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею “Торгівля людьми” та працюють над встановленням усіх осіб, причетних до незаконної діяльності. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що нещодавно правоохоронці на Івано-Франківщині також припинили роботу декількох закладів, куди під приводом реабілітації поміщали осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю.

Відомо, що Україна перебуває на 49-й позиції зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства: в таких умовах тут живуть 301 тисяча людей. Правозахисники неодноразово говорили, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно, адже такі люди зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter