На Львівщині в лікарні для засуджених людей тримають у приміщеннях з пліснявою за +15

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Центрі охорони здоров’я Державної кримінально-виконавчої служби України на Львівщині людей тримають у неопалюваних приміщеннях за температури +11–15 градусів.  

Про це повідомили в Офісі Омбудсмана.

Порушення в установі виявили під час моніторингового візиту експерти Офісу Уповноваженої з прав людини. Так, хворі сплять на старих металевих ліжках, які вкривають непридатні для використання матраци та подушки. Виявилося також, що адміністрація закладу не видає хворим нової постільної білизни, що в достатній кількості міститься на складі. У приміщеннях не проводять дератизаційних заходів, про що свідчить зграя щурів.

Не дотримуються в закладі й права засуджених на охорону здоров’я та медичну допомогу. У лікарні відсутні не тільки препарати для проведення загальної анестезії, але й голки, якими їх вводять.

Також п’ятеро хворих на онкологічні захворювання, які страждали від сильного больового синдрому, не могли отримати знеболення, адже в лікарні немає необхідних наркотичних засобів. 

“Хворим на онкологічні захворювання взагалі не проводяться комп’ютерна томографія та магнітно-резонансна томографія, що ускладнює діагностику та динамічне спостереження за хворими”, – розповіли монітори. 

Нагадаємо, минулого року монітори Офісу Омбудсмана виявили, що на Дніпропетровщині підопічних одного з інтернатів змушували займатися сексом з іншими підопічними, які наглядають за поведінкою в установі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter