На Львівщині в ДТП загинула 14-річна дівчина, яка пересувалася між селами на кріслі колісному

Дата: 22 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

20 серпня близько 21:15 у селі Малнів Яворівського району сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинула 14-річна дівчина, що їхала дорогою на електричному кріслі колісному. 

Про це повідомляє поліція Львівської області.

Фото: Поліція Львівської області

Правоохоронці встановили, що водій автомобіля “Рено Трафік”, 55-річний житель міста Мостиська, наїхав на електричне крісло колісне, у якому їхала 14-річна місцева мешканка. Від отриманих травм дівчина померла на місці події.

Слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (“Порушення правил безпеки дорожнього руху”) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із забороною керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Нині поліцейські встановлюють обставини події.

На трагедію відреагував львівський депутат Ігор Дякович, який нагадав, що на дорозі між селами немає жодної можливості для пересування пішки чи на кріслі колісному. 

За його словами, зараз питання доступної інфраструктури та відповідних шляхів для пересування особливо на часі, оскільки з війни повертаються десятки чоловіків та жінок, які цього потребують.

“Скільки ще говорити, що ми маємо право на доступність, повагу, безпеку. Не лише там, де можна зробити фотки й перерізати стрічки, але й там, де ви навіть не уявляєте. Шкода, що лише великі трагедії змушують нас задуматися. Хоча, певно, і не дуже змушують. Водія посадять – і, в принципі, все…” – додав він.

Нагадаємо, що минулого тижня в соцмережах спалахнув скандал через те, що люди з інвалідністю, які купують квитки в “Укрзалізниці” в спеціальні вагони, стикаються не лише з фізичними перепонами, а й з бюрократією. Деякі з користувачів зазначали, що попри наявність інвалідності їм доводиться купувати квитки за повну вартість, а також подекуди користуватися звичайними вагонами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter