На Львівщині про СРСР тепер нагадує назва лише одного міста

Дата: 30 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Львівській області демонтували останній радянський монумент. 

Про це розповів голова Львівської ОВА Максим Козицький

Останній декомунізований пам’ятник на Львівщині в селі Кустин. Фото: Ірина Мочульська / Суспільне Львів

Монумент, що зображав жінку з мечем, розташовувався в селі Кустині Лопатинської громади й був присвячений загиблим у Другій світовій війні. 

За словами Козицького, за весь минулий рік на Львівщині знесли 312 радянських монументів, хоча спочатку їх налічили загалом 183. Роботу з декомунізації в регіоні очолював заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, за словами якого найбільше радянських монументів було у Львівському районі – 78. 

Голова Львівської ОВА, розповідаючи про новини, сказав, що “Львівщина першою в Україні повністю завершила процес декомунізації”, але це не так. Досі в області є місто Червоноград, яке до радянського перейменування мало назву Кристинопіль. 

Нагадаємо, що в Україні з 2015 року виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, зокрема у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їхніх фрагментів стало протизаконним.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter