На Львівщині, попри позицію МОН, рекомендують заселяти в гуртожитки лише вакцинованих студентів

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Львівської обласної державної адміністрації рекомендує керівникам навчальних закладів проводити заселення студентів у гуртожитки тільки після проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомили на сайді ОДА. 

Один з гуртожитків Львівського національного університету імені Івана Франка. Фото: ЛНУ

За словами директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ореста Чемериса, показник щеплень у Львівській області наразі є нижчим за середній, якщо порівнювати з іншими областями країни. При цьому категорія студентів складає у регіоні понад 100 тисяч осіб. 

“Станом на зараз на Львівщині провакциновані понад 420 тисяч осіб. Попри те, що зараз ми маємо достатню кількість доз вакцин проти вірусу, стає дедалі важче організовувати людей зробити щеплення. Необхідно розширювати мережу закладів, у тому числі торговельно-розважальних, в яких можемо організувати додаткові центри вакцинації. Окремо зауважу, якщо ми говоримо про конкретну галузь, то закладам освіти рекомендовано розпочинати навчання офлайн лише у випадку вакцинації 80% викладацького складу”, – зазначила експертка ДОЗ Львівської ОДА з епідеміології та вакцинопрофілактики Наталія Іванченко.

Напередодні появи повідомлення Львівської обласної державної адміністрації міністр освіти Сергій Шкарлет наголошував, що в Україні немає ніяких нормативних документів чи вимог, згідно з якими поселення в студентські гуртожитки можливе тільки для вакцинованих.

Не може бути такого, це порушення прав”, – говорив він.

Наприкінці липня в Україні відкрили доступ до вакцинації всім охочим після 18 років. Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною та добровільною. 

Наразі першу дозу вакцини встигли отримати понад 4,3 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічують понад 2,5 мільйона. 

Нагадаємо, що у курортному місті Моршин на Львівщині вакцинували понад 60% дорослого населення, а тому з червня там не виявили жодного випадку захворювання. 

Фотографія обкладинки: lviv.vgorode.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter