У селищі Новоайдар на Луганщині знайшли застреленим місцевого колаборанта – розвідка

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
25 квітня у тимчасово окупованому селищі Новоайдар зник місцевий колаборант Павло Шароградський, а незабаром його знайшли вбитим пострілом у голову та з пораненнями на тілі.
 
Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.
Павло Шароградський. Джерело: “Громадське радіо”

Павло Шароградський до початку повномасштабного російського вторгнення був “професійним громадським діячем”. Певний час був директором комунальної установи Новоайдарський селищний центр “Спорт для всіх” та засновником ГО “Новоайдарська січ”. У розвідці зазначають, що жодного бізнесу чи високодохідної роботи Шароградський не мав, хоча подавав себе як високозабезпечену людину”, – йдеться в повідомленні.

Після окупації Новоайдара він почав співпрацювати з окупантами: надавав росіянам інформацію щодо патріотів, учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами.

Знімок з екрана в Google maps

Шароградського викрали з приміщення Щастинської районної державної адміністрації, де той брав участь у “нараді” з людьми у балаклавах та військовій формі російської армії.

Щодо колаборанта правоохоронці порушили кримінальну справу про державну зраду. З’ясовуються обставини, причини та мотиви його вбивства.

Раніше ZMINA повідомляла, що в окупованому Херсоні вбили місцевого блогера Валерія Кулешова: чоловіка застрелили близько 8-ї години ранку 20 квітня в машині біля будинку в Шуменському мікрорайоні, де він проживав.

З початку активної фази війни Кулешов вів прямі трансляції з місць боїв. Після окупації Херсона позиціював себе як волонтер, вибравши собі як штаб колишній офіс партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”. 

Херсонське видання “Мост” висловило думку, що вбитий відігравав для росіян роль активіста та лідера громадської думки. 

Фотографія обкладинки: Головне управління розвідки Міністерства оборони України

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter