На Луганщині знайшли російську зброю, яку надішлють як доказ до Гааги

Дата: 18 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

На Луганщині виявили російське озброєння, яке планують передати як доказ до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду для доведення причетності РФ у збройному конфлікті на території України.

Про це повідомили в прокуратурі Луганської області. 

Боєзаряд до гранатомета виробництва Російської Федерації, а саме термобаричний заряд ТБГ-7В 2003 року виготовлення від РПГ-7В, сапери знайшли під час розмінування території області. У прокуратурі зазначили, що такі боєзаряди є виключно на озброєнні армії РФ, в Україні вони не виробляються і ЗСУ не використовуються.

Знахідку вже долучили як речовий доказ до матеріалів кримінального провадження за “ведення агресивної війни” та “порушення законів і звичаїв війни”. 

Як відомо, у червні 2018 року Україна подала 29 томів доказів проти Росії до суду в Гаазі. Українські правоохоронці в співпраці з правозахисниками періодично подають докази порушень, вчинених Росією в Криму та на Донбасі, до МКС. Зокрема, вони зібрали факти щодо так званої націоналізації майна на окупованій території півострова, депортації жителів, незаконного призову до армії РФ тощо.

Нагадаємо, міни та нерозірвані снаряди, за даними ООН, становлять загрозу життю двох мільйонів людей на Сході України. За даними Міноборони, від початку збройної агресії Російської Федерації на Донбасі внаслідок підриву на мінах загинули 269 цивільних осіб, 27 із них – діти.

ZMINA докладно розповідала про те, скільки дітей постраждало від мін на Донбасі і яка їм потрібна допомога.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter