На Луганщині внаслідок обстрілу російськими військовими загинули два волонтери

Дата: 04 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
3 квітня під час мінометного обстрілу міста Новодружеськ у Луганської області, який вели російські військові, загинули двоє волонтерів громадської ініціативи “Восток SOS”.
 
Про це в телеграмі повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
Джерело: телеграм-канал Сергія Гайдая

Волонтери видавали гуманітарну допомогу місцевим мешканцям. Щодня, попри ворожий вогонь, приходили на місце збору та забезпечували людей їжею та необхідними речами.

“Так було й учора, доки не прилетіла міна. До речі, одна із загиблих врятувала життя колезі, прикривши її собою, коли розпочався російський обстріл міста. Вічна пам’ять”,– написав Гайдай.

У “Восток SOS” повідомили, що волонтерів звали Кур’єрова Ольга та Жабін Юрій.
 
“Вони відважно, всупереч небезпеці, кожного дня працювали для всіх мирних жителів, передаючи їм гуманітарну допомогу. Ольга врятувала свою колегу волонтерку, прикривши її своїм тілом. Ми назавжди запам’ятаємо героїзм та самовідданість цих людей“, – додали в організації.
 
За минулу добу через російське вторгнення на Луганщині сталося займання двох багатоповерхівок у Сєвєродонецьку, полум’ям було охоплено декілька приватних будинків в Новодружеську.
 
За добу на Луганщині та Донеччині відбито сім атак ворога, знищено дві одиниці броньованої техніки, 43 військові автомобілі та міномет противника з розрахунком.
 
Підрозділи ППО збили два літаки, один безпілотний літальний апарат, а також підбили російський літак, додав Гайдай.
 
Раніше ZMINA повідомляла, що в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські військові викрали підприємця, який безкоштовно роздавав людям продукти з власного магазину.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter