У Мелітополі росіяни викрали підприємця, який безкоштовно роздавав продукти людям

Дата: 03 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області російські військові викрали підприємця, який безкоштовно роздавав людям продукти з власного магазину.

Про це повідомляє місцеве видання “РІА-Мелітополь” із посиланням на дружину підприємця.

Валентина Ющенко та Олег Руденко. Джерело: фейсбук-сторінка Валентини Ющенко

Власники магазину “Темеринда” Валентина Ющенко та Олег Руденко безплатно допомагали людям, роздаючи продукти всім, хто їх потребує. Це вочевидь не сподобалося окупантам.

31 березня, російські військові вдерлися до будинку підприємців і провели обшук, налякавши дітей. Вони забрали машину, ключі від квартири, ключі від магазину, ноутбук, жорсткий диск та усі документи. Забрали й самого власника магазину, досі невідомо, де наразі перебуває чоловік.

Дружина підприємця обійшла поліцію, військкомат, комендатуру та чоловіка не знайшла.

Усіх, хто володіє якоюсь інформацією про місцеперебування Олега Руденка, прохання повідомити за телефоном +380 (98) 031 13 59.

Раніше ZMINA повідомляла, що представники російської комендатури у Мелітополі збирають голів ОСББ та пропонують повідомляти про те, “де живуть фашисти”. 

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter