На Луганщині російські “волонтери” міняють крадене майно місцевих на потрібні їм речі

Дата: 15 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У населених пунктах Луганщини, які окупанти захопили у 2022 році, триває мародерство. Там так звані “волонтери”, що приїхали з РФ, вимінюють крадене майно місцевих на необхідні для них речі.

Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Фото: Getty Images

“Волонтери приїжджають до закритих та майже знищених населених пунктів Луганщини з допомогою. А після протокольних зйомок вимінюють побутову техніку. Звісно, що походженням цієї техніки ніхто не цікавиться”, – йдеться в повідомленні. 

За словами Лисогора, така схема працює саме в захоплених торік містах, де й досі поширене мародерство. 

Про грабіж та залякування цивільних на тимчасово окупованих територіях повідомляли й у Центрі національного спротиву. Такі російські злочини поширені не тільки на Луганщині. Так, у різних тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області відбулася серія пограбувань цивільного населення. Крім того, представники окупаційного режиму погрожували людям розправою із застосуванням фізичної сили та вогнепальної зброї.

Як пишуть у спротиві, українські партизани, спілкуючись із потерпілими, з’ясували, що  загарбники відібрали в місцевих мешканців три легкових автомобілі, один мотоцикл, іншу техніку та цінне майно, а також готівкові кошти.

Тим часом в окупованому селищі міського типу Чаплинка на Херсонщині мешканцям, які не мають російських паспортів, погрожують відбирати нерухомість.

Нагадаємо, що влітку окупанти проводили політику інтеграції “правового поля” РФ на тимчасово окупованих територіях. Військові РФ планували легалізувати мародерство, захоплення приміщень та інші злочини окупантів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter