На Луганщині поліція за добу зареєструвала 40 злочинів російської армії

Дата: 29 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Луганській області за 28 червня поліцейські зареєстрували 40 злочинів російської армії проти України та українського народу, є загиблі та поранені мирні жителі.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Фото: Національна поліція України

Від обстрілів військами РФ є загиблі та поранені місцеві мешканці. Поліцейські задокументували руйнування житлових будинків у містах Сєвєродонецьк, Попасна, Лисичанськ, Новодружеськ, Рубіжне, смт Метьолкіне, селищах Синецьке, Павлоград. Також від дій військ РФ пошкоджені промислові підприємства Сєвєродонецька та Рубіжного, очисні споруди.

За минулу добу правоохоронці зафіксували 31 факт порушення звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України), з них за 16 фактами вже розпочаті досудові розслідування.

Також зареєстрували 25 звернень про зникнення безвісти або втрати зв’язку з рідними.

До поліції звернулися 8 громадян із заявами про незаконне заволодіння транспортними засобами. Усі факти зареєстровані, проводяться оперативно-розшукові заходи. 

Крім цього, поліцейські задокументували захоплення 7 адміністративних будівель банківських установ на тимчасово окупованій території області, відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 341 (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд). 

У містах Кремінна, Старобільськ, Рубіжне, селищах міського типу Білокуракине та Новопсков викрили сімох колаборантів. 

Луганські поліцейські продовжують документувати злочини російської армії. За можливості правоохоронці допомагають цивільним з евакуацією, водою, ліками та їжею. 

Нагадаємо, що команда громадської організації “Докудейз” створює архів війни, за допомогою якого документуватимуть злочини російських військових в Україні. За допомогою найпростіших засобів документування, свідчення про злочини росіян зроблять видимими, що дозволить покарати винних, а також розповісти світові про життя під час війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter