На Луганщині колишнього правоохоронця підозрюють у колабораціонізмі, а двох інших судитимуть за держзраду

Дата: 29 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Про підозру в колабораційній діяльності повідомили колишньому правоохоронцю, який зголосився очолити на захоплених територіях Луганщини так звану “прокуратуру”. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Білокуракинський район Луганської області

За даними слідства, колишній слідчий поліції після окупації Білокуракинського району Луганської області пішов на співпрацю з бойовиками так званої “ЛНР”. Він погодився стати “прокурором” в незаконному правоохоронному органі й на псевдопосаді “надавав допомогу окупаційній адміністрації на шкоду державній безпеці України”.

Суд має розв’язати питання взяття підозрюваного під варту. Йому загрожує до 15 років ув’язнення й позбавлення права обіймати певні посади або вести певну діяльність терміном від 10 до 15 років з можливою конфіскацією майна.

Окрім цього, до суду на Луганщині передали справу щодо держзради двох колишніх поліцейських: інспектора сектору реагування патрульної поліції в Щастинському районі та начальника сектору реагування патрульної поліції одного з відділів поліції Старобільського району. 

 

Вони, за даними слідчих, добровільно вступили на службу до бойовиків й тепер їм загрожує 15-річний тюремний строк або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, від початку повномасштабного російського вторгнення Нацполіція розслідує близько 1200 кримінальних проваджень щодо колабораціонізму, а щомісяця в середньому відривають 160 справ.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку серпня Кабмін схвалив законопроєкти, розроблені командою Мінреінтеграції, що мають уточнити питання кримінальної відповідальності за колабораціонізм на тимчасово окупованих територіях. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter