На Луганщині бойовики підірвали цивільного на міні

Дата: 24 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

На Луганщині проросійські бойовики відкрили вогонь по Хутору Вільному, внаслідок чого загинув мирний житель.

Про це повідомили в пресцентрі штабу Операції Об’єднаних сил. 

Фото: Reuters
 
Для обстрілів мирного населення бойовики застосували станкові протитанкові гранатомети, а також зробили дистанційне мінування населеного пункту. Під вогонь потрапив 74-річний мирний житель. Так, близько 17.25 на його подвір’ї вибухнула міна, внаслідок чого чоловік отримав важкі множинні поранення.
 
Першу медичну допомогу потерпілому надали військові медики, після чого його доправили до лікарні. Військові повідомили, що медики декілька годин поспіль намагалися врятувати життя чоловіка, та, на жаль, від важких поранень він помер.
 
“Такі зухвалі та злочинні дії збройних формувань РФ укотре свідчать про їхню зацікавленість у подальшій ескалації конфлікту на Сході України та вчергове підтверджують систематичне ігнорування досягнутих домовленостей”, – зазначили в штабі ООС.
 
Наразі матеріали щодо трагічного інциденту планують скерувати до СБУ, щоб правоохоронці внесли до ЄРДР відомості за ознаками теракту. 
 
Нагадаємо, що, за даними Управління Верховного комісара ООН, із 2014 року на Донбасі загинуло щонайменше 3375 цивільних. Загальна кількість людських втрат, пов’язаних з конфліктом, становить 42–44 тисячі осіб. 
 
Відомо, що в липні минулого року під час чергового засідання Тристоронньої контактної групи домовилися про режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі. Відтоді заборонили проводити наступальні й розвідувально-диверсійні дії, а також використовувати будь-які види літальних апаратів. Ввели й заборону на застосування вогню, включно зі снайперським, а в населених пунктах та на їхніх околицях заборонили розміщувати  важке озброєння.

Наприкінці року половина українців назвала запровадження “режиму тиші” на Донбасі головним досягненням. 

Фотографія обкладинки: Армія.info

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter