На Київщині затримали помічника так званого міністра “МВД ЛНР”

Дата: 21 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці провели спецоперацію, під час якої викрила ще одного керівника так званої “ЛНР”, який у 2014 році брав участь у бойових діях проти українських військових на сході країни, а також захоплював будівлю луганського управління СБУ. 

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Служба безпеки України

Так, у результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій на Київщині затримали колишнього ватажка бойовиків з позивним Сотий. Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема, у тимчасово окупованих районах України.

Затриманий входив до керівного складу окупаційної адміністрації тимчасово захопленого Луганська і перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб.

Саме за їхньої “протекції” чоловіка призначили “помічником міністра МВС “ЛНР” і командиром штурмового підрозділу “спеціального загону швидкого реагування” (більш відомого як “філіал” російського СОБР).

Чоловік, перебуваючи на “посадах”, координував співпрацю з представниками центральних підрозділів російських спецслужб. Для цього регулярно зустрічався з ними на території Криму.

Крім того, у 2014 році він командував групами бойовиків під час захоплення адміністративної будівлі Луганського управління СБУ.

Фото: Служба безпеки України

Також затриманий збирав персональні дані співробітників СБУ в Донецькій та Луганській областях. Отримані відомості планував передати Росії для підготовки диверсій проти українських військових.

Відомо, що він створив розгалужену мережу ворожих інформаторів, які “здавали” йому місця дислокації та переміщення підрозділів антитерористичної операції на Сході України. Про одержані відомості доповідав російським кураторам і колишнім ватажкам бойовиків.

Правоохоронці зафіксували факти передавання окупантам закритих даних щодо руху колон з військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська і Сватового. Одержані розвіддані росіяни використовували для підготовки “засідок” і обстрілу українських підрозділів.

Також бойовик здійснював охорону громадян РФ, які 2014 року приїхали на Луганщину і Донеччину для проведення фейкових референдумів, внаслідок яких були “проголошені” так звані “ЛНР” і “ДНР”.

Слідчі вже повідомили затриманому про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Прокурори клопотатимуть про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Нагадаємо, що на Одещині затримали колишнього бойовика так званої “ЛНР”, який входив до терористичного угруповання “Призрак”. Він воював проти українських військ, а також брав участь у підготовці пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter