СБУ затримала колишнього бойовика так званої “ЛНР”, який знімався в постановних сюжетах російських ЗМІ

Дата: 07 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На Одещині затримали колишнього бойовика так званої “ЛНР”, який входив до терористичного угруповання “Призрак”. Він воював проти українських військ, а також брав участь у підготовці пропагандистських сюжетів для російських ЗМІ.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Як зазначають в СБУ, підозрюваний тривалий час переховувався від правосуддя на тимчасово окупованій частині Луганської області, а згодом виїхав до РФ.

Співробітники української контррозвідки встановили його місце перебування і затримали на Одещині, де він сподівався “залягти на дно”.

За даними слідства, зловмисником є мешканець південного регіону, який у березні 2015 року виїхав до Ростова-на-Дону. Там вступив до незаконного збройного формування під назвою “Ангел”. Серед іншого саме це угруповання приховано постачало зброю і боєприпаси терористам так званої “ЛНР” під виглядом “гуманітарних” вантажів з Росії. Перебуваючи в лавах бойовиків, він займався матеріально-технічним забезпеченням бригади “Призрак”, яка входила до складу 2 окупаційного корпусу РФ у захоплених районах Луганщини”, – повідомляє СБУ.

Крім того, підозрюваний брав безпосередню участь у підготовці постановних сюжетів для російських інформресурсів.

Під час пропагандистських заходів він на власному “прикладі” займався популяризацією терористичних угруповань і закликав до їх підтримки серед місцевих жителів”, – інформує спецслужба.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на початку осені, під час стабілізаційних заходів у прифронтових районах сходу, Служба безпеки викрила двох бойовиків так званої “ДНР”. Їх затримали в Покровську на Донеччині, куди вони приховано прибули для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter