На Київщині з родини вилучили трьох дітей: батьки могли ґвалтувати та катувати їх, погрожуючи вбивством

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

На Київщині за фактами домашнього насильства, катування, погрозами вбивством, передання малолітніх для експлуатації, зґвалтування, сексуального насильства, розбещення дітей та злісного невиконання обов’язків з догляду за дітьми повідомили про підозру жінці та її співмешканцю. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Слідство в справі ведуть поліцейські Київської області.

Постраждалим дітям 3, 5 та 11 років. 

Правоохоронці не зазначають, як довго дорослі катували їх, зазначивши лише, що це продовжувалося “тривалий час”. Підозрювані чоловік та жінка зловживали алкоголем, а тому часто сварилися, б’ючись на очах у дітей.

Фото: Офіс генерального прокурора
Фото: Офіс генерального прокурора

“Діти жили в антисанітарії. Їм не давали їжу, натомість змушували їсти фекалії. Малечу часто карали, ставили біля стіни на коліна з піднятими вгору руками. Аби сусіди не чули дитячий плач, жінка закривала їм рот ганчіркою та погрожувала вбивством. Крім того, мати демонструвала дітям свої статеві органи та вчиняла сексуальне насильство над ними”, – розповіли слідчі про те, що довелося пережити дітям.

Підозрюваним досі не обрали запобіжних заходів, але суд має зробити це невдовзі, кажуть правоохоронці. Дітей вилучили з родини, і зараз вони перебувають під опікою патронатних служб.

Нагадаємо, що декілька років тому в Україні імплементували Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція.

Відтоді правоохоронці мають кримінально переслідувати за дії сексуального характеру з дітьми, а на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. Детальніше про те, що передбачає документ, читайте за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter