На Київщині виявили вже 900 тіл загиблих від рук російської армії

Дата: 15 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині виявили вже 900 тіл цивільних, вбитих російськими військовими. Найбільше загиблих, понад 350 – у Бучі. Загалом окупованими були 180 населених пунктів. 

Про це під час брифінгу повідомив Андрій Нєбитов, начальник ГУ НП в Київській області. 

Скриншот з брифінгу

“Хочу з прикрістю сказати про те, що сьогодні буде перетнута межа у 900 тіл загиблих від рук російської армії цивільних, підкреслю, яких ми знайшли, оглянули та передали до судово-медичних установ для детального огляду”, – сказав Нєбитов.  

Він також розповів про шістьох вбитих мирних, тіла яких знайшли у підвалі в селі Шевченкове. 

“Ми вже встановили особи п’ятьох з них. Першому зателефонував його знайомий та повідомив, що біля залізничних колій російські солдати знущаються з двох жінок. Чоловік вийшов з дому, і більше його ніхто не бачив. Інші два брати не мали відношення ні до ТрО, ні до військових формувань, вони вбиті пострілами. Ще один місцевий їхав велосипедом по селу”. 

У двох братських могилах в Бучі були поховані 40 і 57 тіл відповідно. У 95% людей, яких дістали з першого місця масового поховання, є кульові отвори від стрілецької або снайперської зброї. 

Нєбитов зазначив, що росіяни на окупованих територіях намагались встановити свій режим:

“Під час окупації армія РФ встановлювала певний режим, намагалася відшукати людей, які мають вплив на громаду, і примусити їх працювати на Російську Федерацію”. 

Також він прокоментував “білі пов’язки”, які носили вбиті цивільні: 

“Окупанти змушували громадян їх носити. Начебто це свідчило, що особа вже перевірена, і до неї не ставилися прискіпливо. Наші громадяни одягали їх, щоб убезпечитися. Але це, як ми бачимо, не допомогло”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter