На Київщині продовжують знаходити тіла вбитих та закатованих цивільних

Дата: 11 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У селі Шевченкове Броварського району Київщини знайшли тіла шістьох людей. Усі загинули від пострілу в голову.

Про це в телеграмі повідомив журналіст Андрій Цаплієнко. Тіла вбитих та закатованих людей продовжують знаходити й на території Макарівської ОТГ.  

Скриншот з відео

Журналіст опублікував відео, у якому зазначив, що тіла знайшли в підвалі. Вбиті одягнуті в цивільний одяг. 

В інших населених пунктах Київщини, на території Макарівської ОТГ, щодня збирають тіла вбитих та знаходять факти катувань, пише “ВВС Україна”.  

Не всі тіла вбитих цивільних наразі вдалося ідентифікувати.

“Ми над цим працюємо. Просимо місцевих допомогти нам. Збираємо всю можливу інформацію, шукаємо свідків. Цивільні люди помирали в різні дні. Ми хочемо провести всебічне розслідування цих злочинів”, – розповів Олександр Омельяненко, начальник одного з відділень Нацполіції Київської області. 

Він зазначив, що деякі тіла мають виражені ознаки тортур. Так, поліцейські надали ВВС фото загиблого цивільного чоловіка, якого, за їхніми даними, розстріляли російські військові після катувань. Це сталося в селі Андріївка Бучанського району. Разом з ним убили й сусіда. Мати чоловіка підтверджує тортури та розстріл сина.

“Щодня ми знаходимо факти розстрілів людей, катувань, що призвели до їхньої смерті. Всі ці випадки будуть розслідуватися. Ми їх реєструємо та відкриваємо кримінальні провадження”, – пояснив Омельяненко.

У Макарівській ОТГ 49 сіл. Загиблих цивільних з кульовими пораненнями та понівеченими тілами знайшли в таких селах: Андріївка, Липівка, Гавронщина, Наливайківка, Копилів, Мотижин, Колонщина, Березівка. 

Крім неглибоких братських могил, поховання знаходять у дворах, дитячих садочках і на городах. 

Одну з таких могил ВВС показав український солдат. Він поховав подружжя старшого віку просто в їхній машині. Автівку довелося закопати з людьми у дворі макарівської лікарні та поліклініки. 

Ще в лютому в соціальних мережах та медіа оприлюднили відео з камери спостереження на перехресті вулиць Окружної і Богдана Хмельницького в Макарові. На ньому видно момент розстрілу цього цивільного авто з російської бронетехніки. Збігаються номерні знаки та колір машини.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1793 цивільних та 2439 отримали поранення. Загалом від війни з Росією постраждало 4232 мирних мешканці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter