На Київщині посадовці військової частини могли продати солдатської їжі на 5 мільйонів гривень

Дата: 27 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

На Київщині посадовців однієї з військових частин викрили на оборудках з харчами для їхнього особового складу на мільйони гривень.

Про це розповіли в ДБР. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Ed Jones / AFP

Детективи кажуть, що до організованої групи входили військовослужбовці та працівники військової частини, які вступили в змову з приватними підприємцями. 

Частину їжі солдатів продавали в магазинах, ресторанах та на базарах. Причетні до оборудок забирали щонайменше 30% продуктів зі складу, а щоб приховати це, зменшували добові норми харчування. 

Як виявилося, продаж приватним підприємцям солдатської їжі був не єдиною схемою збагачення посадовців. Так, представник частини в змові з приватним підприємством виписував “порожні” накладні на мільйони гривень. До солдатів їжа не потрапляла, але на папері продукти обліковували. 

Попередні оцінювання збитків показали, що посадовці могли привласнити щонайменше 5 мільйонів гривень.

Підозри посадовцям оголосили за статтями щодо заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем та заволодіння військовим майном шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем. Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть отримати позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що після корупційних скандалів, пов’язаних із закупівлями для військових, тепер продукти для ЗСУ купуватиме “Державний оператор тилу”. 

Втім, нещодавно Міноборони заявило, що дві компанії намагаються зірвати й нові закупівлі. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter