На Київщині поряд з розстріляною росіянами автівкою знайшли тіла двох дітей

Дата: 12 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

На Київщині правоохоронці виявили розстріляний російськими окупантами автомобіль, у якому загинуло п’ятеро осіб, зокрема двоє дітей. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Скриншот відео

Автівку виявили під час фіксації скоєних окупантами звірств у селі Гавронщина Бучанського району. В автомобілі їхали четверо дорослих, однорічна дитина і У повідомленні поліції вказують, що вбитій дитині було два роки. й 14-річний підліток. Поліція повідомила, що росіяни вбили трьох жінок, а чоловіку, який був за кермом, вдалося врятуватися. Він отримав важкі поранення. Стріляли по машині, ймовірно, з БМП та автоматів. 

Також під час опрацювання території села Гаврилівка Бучанського району виявили тіло п’ятирічної дитини. Вона отримала множинні тілесні ушкодження внаслідок розриву артилерійського снаряда.

Зафіксували й смерть півторарічної дівчинки в Маріуполі: 8 квітня будинок, де вона перебувала, потрапив під російський обстріл.

11 квітня на Харківщині внаслідок чергового обстрілу міста загинув 13-річний хлопчик.

Донеччина, Київщина та Харківщина є регіонами, де внаслідок повномасштабного російського вторгнення постраждало найбільше дітей – 113, 99 та 76 відповідно. Також 54 дитини постраждало на Чернігівщині, ще 40 – на Миколаївщині, по 36 дітей постраждало на Луганщині та Херсонщині, у Запорізькій області – 22, у Сумській – 16, й у Житомирській – 15.

Загалом із 24 лютого в Україні загинули вже 186 дітей. Ці дані не є остаточними, бо роботи з фіксації жертв досі тривають у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, що, за даними ООН, з початку повномасштабного військового вторгнення РФ в Україні загинуло 1793 цивільних, а ще понад 2 тисячі отримали поранення. 

Фотографія обкладинки: Christopher Furlong / Getty Images

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter