На Київщині переселенці зможуть безоплатно отримати будівельні матеріали для ремонту помешкань

Дата: 23 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися
До кінця 2024 року переселенці, які мешкають у Київській області зможуть безоплатно отримати будівельні матеріали для ремонту помешкань.
 
Про це повідомили в пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій з посиланням на сайт фонду “Рокада”.
 
Зруйноване окупантами житло на Київщині. Фото: Нацполіція

“Відповідну програму впроваджує БФ “Рокада” за фінансової підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні”, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що долучитися до ініціативи можуть як власники житла, так і внутрішні переселенці, які придбали житло, орендують його на тривалий період, проживають у будинку, наданому громадою на безоплатних засадах. Програма триватиме до кінця поточного року.

У межах програми доступні шифер, дошки, вікна, двері, гіпсокартон, ОСБ-плити, саморізи, металочерепиця тощо. Пріоритет віддаватимуть відновленню вікон, дверей і дахів.

Люди, які захочуть долучитися до програми, мусять заповнити гугл-форму за посиланням. Докладну інформацію можна дізнатися за номером гарячої лінії БФ “Рокада”: (063) 299-83-24 з 9:00 до 18:00.

Нагадаємо, благодійна організація “Карітас” запускає масштабну програму допомоги людям із вразливих груп населення, зокрема й переселенцям, щоб ті змогли підготуватися до зимового періоду.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter