На Київщині оголосили підозру російському офіцеру, який наказував убивати цивільних

Дата: 06 Квітня 2022
A+ A- Підписатися
Київська обласна прокуратура оголосила підозру в порушенні законів та звичаїв війни заступнику командира роти російської військової частини. Слідчі з’ясували, що він наказав знищувати колони цивільних автомобілів.
 
Про це повідомляють у пресслужбі відомства.
 
Ірпінь після обстрілу російськими військовими

“За процесуального керівництва Броварської окружної прокуратури військовослужбовцю РФ заочно повідомлено про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням й інших порушеннях законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, цей лейтенант брав участь у війні в селі Лук’янівка Броварського району Київської області. Упродовж березня він наказував не лише розстрілювати цивільних, а й проникати до будинків мешканців окупованого села та грабувати їх.

Його підлеглі пошкоджували та руйнували приватні будинки й господарські споруди, а також танком переїхали легковий автомобіль. Крім того, лейтенант погрожував жінці, обіцяючи вбити не лише її, а й родичів.

Відтак українські правоохоронці заочно повідомили йому підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів і звичаїв війни. За це загрожує від 10 років тюрми до довічного ув’язнення. До суду вже надіслали клопотання про оголошення підозрюваного в розшук.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Київщині правоохоронці почали розслідування кримінального провадження щодо порушення законів та звичаїв війни після того, як у підвалі одного з дитячих санаторіїв міста Бучі виявили катівню, яку облаштували російські окупанти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter